Jag är superglad att få medverka på AnaLisa Winthers Nordic Foodtech Podcast Jag tycker samtalet blev både dynamiskt och fullt av viktiga insikter. Vi pratar bland annat om:
-Arbetet för klimaträttvisa och feminism i EU
-Framtiden för hållbart fiske
-Vad vanliga människor kan göra för hållbarheten.
Marine Stewardship är en liten gigant i fiskevärlden. Det är organisationen som sätter standarden för vad hållbart fiske är globalt sett. Om ett fiske anses hållbart enligt standarden belönas de med en blå miljömärkning. Stora företag som IKEA och McDonalds köper endast in MSC-certifierade produkter ( ASC-certifierade för odlad fisk), för de är det en standard som står för hållbarhet och kvalitet. Det innebär att det betyder mycket vem som blir certifierad på en global marknad. I det här avsnittet sitter AnaLisa Winther ner med mig, Linnéa Engström programdirektör för Östersjöregionen och Skandinavien och diskuterar hur MSC driver på för hållbart fiske och hav fyllda med liv.